fbpx

Корисні поради при виборі меблів для дітей

Корисні поради при виборі меблів для дітей

  • Поява в родині малюка завжди супроводжується приємним клопотом. З’являється необхідність придбати багато речей та аксесуарів, які зроблять життя мами та маляти комфортнішим та радіснішим. Особливо це стосується облаштування дитячої кімнати: правильно підібрані дитячі меблі та кольорова гама – ось запорука безпечного та гармонійного розвитку малечі.Меблі в дитячій кімнаті повинні бути:
    – міцними
    – стійкими
    – зручними в користуванні
    – такими, що відповідають вікові дитини
    – легкими в прибиранні

Ось ще кілька корисних настанов, які допоможуть вам з вибором:

1. Ви повинні визначитися, що вам наразі потрібно: купити цілісний гарнітур, або ж заставляти кімнату поступово необхідними елементами обстановки

Малюк росте, і кожен вік вимагає певних специфічних предметів інтер’єру. Немовляті потрібні ліжечко і пеленальний столик, школяру – письмовий стіл і книжкова шафа, підлітку – комп’ютерний стіл і велика шафа-купе. Саме тому придбання гарнітуру в дитячу спальню має сенс, якщо дитина зможе жити в оновленій обстановці не менш ніж 5 років.

2. Вибирайте правильний колір, прислухайтесь до бажань дитини

Для новонародженого підійдуть нейтральні пастельні відтінки. Однак навіть найменшим членам родини потрібні для повноцінного розвитку яскраві (але не кислотні!) кольори. Обирайте різноманітні відтінки дерева, створіть незабутню гаму з бірюзового, аквамаринового, блідо-зеленого кольорів.

3. Купуючи дитячі меблі, звертайте увагу на матеріал, з якого їх виготовлено

Металеві меблі та аксесуари не підійдуть в силу їх травмо небезпечності, а натуральне дерево – через високу ціну. З точки зору екологічності, окрім меблів, виготовлених з натуральних масивів натурального дерева, найкращим варіантом залишається багатошарова фанера, покрита натуральними маслами або лаками.

4. Пам’ятайте про статеві розбіжності в декорі!

Вибираючи дитячі меблі для хлопчиків, слід пам’ятати: поменше гострих кутів, крихких предметів, металевих поверхонь! Можна поставити спортивний куток – і вашій дитині буде куди прикласти свою невгамовну енергію. Дитячі кімнати для дівчаток повинні натякати гостям: її хазяйка охайна і надзвичайно стильна! Дівчата підлітки відрізняються у своїх вподобаннях: одна захоче поставити в куток пуф і туалетний столик, а інша – мольберт чи музичний центр.

5. Звертайте увагу на функціональні особливості

Найкраще, якщо меблі будуть виконувати багато функцій і легко пересуватимуться. Так вам буде легше змінювати планування кімнати по мірі дорослішання дитини. Дуже практичною є наявність великої кількості поличок та ящиків, в які зручно складати іграшки.

чим ми можемо вам допомогти?

Звяжіться з нами в найзручніший для вас спосіб.